BEST-HÁZAK

Befektetőknek

Miért éri meg a hosszú távú ingatlanbefektetés?

Alacsonyabb kockázat

Ugyan az ingatlanba való befektetésnek is meg vannak a maga kockázatai, valamint a befektetések likviditása is korlátozottabb, de ez nem csak hátránya, hanem előnye is a kiadási célú lakásvásárlásnak, mert megakadályozza a túl sok adás-vételt, ami a tőzsdei befektetések egyik rákfenéje szokott lenni. Ráadásul a hozamtöbblet mértéke e kockázatot kompenzálja is. Továbbá a lakáskiadás kétségtelen előnye a bérleti díjból származó stabil, jelentős, „fizetésszerű” havi pénzáram, ami a részvények osztalékával szemben jobban kiszámítható és gyakoribb is.

Megtérülés

A Duna House adatai és a Portfolio számításai alapján elmondható, hogy ma Magyarországon akár 7-10 %-os is lehet a bérbeadási célú ingatlan vásárlással elérhető hozamok értéke, vételár alapon. Ez a hozam két elsődleges tényezőtől függhet: a négyzetméterre vetített ártól és az elkérhető bérleti díjtól. Ahogy az ingatlanárak változását jelentősen befolyásolja a gazdaság növekedésének helyzete, úgy a bérleti díjak változása is követi az inflációs ingadozásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérleti díjak, illetve a realizált reálhozam szinte minden esetbe együtt nő az infláció mértékének növekedésével. Összehasonlítva a bankbetéti reálhozamokkal az ingatlan bérleti hozamok kiemelkedően magas 3 % százalékpontos többletet kínálnak.

Best-Házak

Ingatlankereső

Ha saját részre keres ideális ingatlant vagy akár befektetésnek a lenti lakásválasztó segítségével egy szempillantás alatt megtalálja a még elérhető lakásokat egyedülálló, panorámás, exkluzív lakóparkunkban.

Eladó ingatlanok